Deputat PDM: Traseismul politic trebuie restricționat legal

big-pdm-constata-aparitia-mai-multor-derapaje-in-ceea-ce-priveste-incalcarea-de-catre-unele-partide-si-organizatii-civice-a-legii-privind-partidele-politice-ale-codului-electoral-si-codului-audiovizu

Ultimele plecări din Partidul Democrat, dirijate de oligarhul Vlad Plahotniuc, constituie un prilej de a aborda subiectul traseismului politic şi de a restricţiona legal acest fenomen.

Este opinia deputatului PDM Alexandru Jizdan, exprimată în cadrul emisiunii Acces Direct de la postul de televiziune NTV Moldova.

“Este nevoie de o iniţiativă legislativă, care să restricţioneze plecările din fracţiuni. Fracţiunea PDM este ok, noi după aceste plecări avem deja cu adevărat activitate de partid, până acum îmi venea greu să o cataloghez ca activitate de partid. Cei care au rămas în partid sunt oameni care ţin la Partidul Democrat şi nu văd dorinţă şi tendinţă  de a pleca”,  a declarat Alexandru Jizdan.

Despre necesitatea adoptării unei legi care să interzică traseismul politic a vorbit şi deputatul socialist Vasile Bolea, în cadrul aceleiaşi emisiuni.

“Între-adevăr, această idee vine din societate şi trebuie să o abordăm la modul serios. Cred că a venit timpul să venim cu o iniţiativă şi să încercăm să punem capăt acestui fenomen”, a declarat Vasile Bolea.

Președintele țării, Igor Dodon, a declarat recent că, în două-trei săptămâni, va propune Parlamentului proiectul de lege prin care se va interzice traseismul politic al deputaților.

Igor Dodon a explicat că vor fi impuse prin lege mai multe condiții dure pentru deputații traseiști, inclusiv aceștia vor trebui să achite cheltuielile suportate de partid în campania electorală.

You may also like

Comments are closed.

By