De astăzi și până pe 31 octombrie se permite comerțul ambulant în parcurile din Chișinău

inghetata ghereta

Începând de astăzi și până în data de 31 octombrie, în capitală va fi organizat comerțul ambulant stradal, cu înghețată, băuturi răcoritoare și produse de patiserie. Această acțiune de comerț se desfășoară anual în perioada estivală.

În acest sens, primarul general a semnat o dispoziție, care prevede ca acest tip de comerț să aibă loc în zonele de odihnă din capitală (grădini publice, parcuri, scuaruri), pe străzile și bulevardele principale ale orașului.

Astfel, în fiecare zonă în parte, Direcția generală comerț, alimentație publică și prestări servicii, stabilește amplasarea a câte o singură unitate de comerț ambulant (rulotă, tonetă), iar în spațiile cu circulație pietonală intensă, până la 3 unități de comerț ambulant.

Edilul a precizat că acest gen de comerț este prevăzut doar pentru perioada estivală, urmând ca agentul economic să asigure evacuarea unității de comerț ambulant, odată cu expirarea termenului prevăzut în autorizația de amplasare.

Mai mult, activitatea comercială ambulantă stradală, în sezonul estival va fi realizată cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire și diminuare a răspândirii infecției COVID-19.

De precizat că, în fiecare an, gheretele și tonele sunt deschise pe perioada de vară-toamnă.

You may also like

Comments are closed.

By