Ceban: Vrem ca orașul Chișinău să devină una din cele mai verzi capitale din Europa

chisinau.md

Chișinăul trebuie să redevină una din cele mai verzi capitale din Europa. Este obiectivul primarului general Ion Ceban.

„Mai multă lume ne întreabă de ce acordăm atâta atenție sporită anume reabilitării sparțiilor verzi. Chișinăul cândva a avut faima de oraș verde. A fost una dintre cele mai verzi capitale din Europa și noi vrem să întoarcem această faimă”, a punctat Ceban.

Edilul mai spune că, de asemenea, se creează multe scuaruri și zone de odihnă pentru locuitorii capitalei, dar și locuri unde aceștia pot să practice sportul.

„În această săptămână am fost în inspecție la parcul La Izvor, unde vrem să reabilităm toată zona. Parcul trebuie să devină unul dintre cele mai atractive din regiune, nu doar din Chișinău. Urmează să fie construit aici împreună cu FIFA, finalizate lucrările a unui stadion de plajă, ceea ce este o noutate pentru sud-estul Europei, nu doar pentru Republica Moldova. Tot acolo vom amenaja mai multe stadioane pentru volei, pentru baschet, pentru tenis de câmp”, a precizat acesta.

Stadionul pe plajă, care este construit împreună cu Federația Moldovenească de Fotbal și FIFA, este unicul de acest fel în toată regiunea.

Totodată, acolo va fi amenajată o parcare publică, fântâni arteziene și piste pentru bicicliști, dar și pentru alergări. Aleile pietonale vor fi iluminate și amenajate cu mobilier urban.

You may also like

Comments are closed.

By