Ceban cere ca transportul public să circule, parțial, și în week-end

troleibuz marcaj transport chisinau

Decizia de a reduce programul de lucru al transportului public la Chișinău în zilele săptămânii, valabilă luni, apoi anulată, a fost luată colectiv, ținând cont de recomandările medicilor și ale guvernului central. Primarul capitalei, Ion Ceban, a declarat acest lucru în timpul difuzării ACCES DIRECT pe NTV Moldova.

Acesta a menționat că în prima zi, când s-a format aglomerație în transportul public, a apelat imediat la comisia de sănătate publică municipală cu o solicitare de anulare a acesteia restricții.

Am trimis, de asemenea, o solicitare Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică pentru a permite, cel puțin parțial, transportul public la Chișinău și pentru weekend. Trebuie, însă, să înțelegem că numărul de cazuri noi de coronavirus este foarte mare, iar Chișinăul este cel mai populat oraș. În același timp, nu toată lumea respectă măsurile de protecție și este mai dificil pentru medici să facă față situație”, a spus Ceban.

Primarul Capitalei a cerut din nou cetățenilor să fie responsabili și să respecte toate măsurile de protecție recomandate de autorități și experți.

You may also like

Comments are closed.

By