23.3 C
Chișinău
Thursday, July 29, 2021

Vești bune pentru elevi și studenți! Proiectul Educație Online, la final

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Proiectul Educație Online a ajuns la finalul primei faze de implementare, în care s-au reușit să se producă 2.150 de lecții video, încărcate și stocate în biblioteca digitală.
Astfel, pe site se regăsesc:
– 150 de lecții video pentru pregătirea examenelor gimnaziale și a examenelor de Bacalaureat
– 500 de resurse educaționale deschise
– 260 de manuale digitale, prezentări, exerciții, etc.

Primarul general Ion Ceban spune că ar vrea să scoată în evidentă unele aspecte, precum asistența parentală, sfatul psihologului, lecții de dezvoltare personală pentru elevi și părinți, lecții despre securitate.

Edilul capitalei anunță că pentru faza a doua, se propune ca biblioteca să fie suplinită cu același număr de lecții ca și în prima etapă, ceea ce va reprezenta circa 4.500 de lecții video în total.

„În acest sens, ne propunem semnarea unui Memorandum de cooperare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, care ne-ar permite să îmbunătățim platforma. Etapa a doua va fi o provocare și mai mare pentru noi. Primim zilnic mesaje de la cei care folosesc platforma digitală, mesaje de mulțumire, dar și mesaje în care sunt depistate unele erori sau se propun unele idei de îmbunătățire”, a conchis Ion Ceban.

Potrivit datelor, platforma a înregistrat, în ultima săptămână 73.000 de utilizatori în total, dintre care 53.000 de utilizatori noi. Aproximativ 180 de mii de sesiuni efectuate de către utilizatorii platformei, care au generat 689 de vizualizări ale materialelor video.

Canalele de Youtube Educație Online continuă să fie accesate și să adune indicatori de performanță. În ultima săptămână s-au înregistrat 783.500 de utilizatori în total și 196.800 de utilizatori unici.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img