Proiect scos de la naftalină! Vor fi reabilitate mai multe clădiri publice, grădinițe, școli și spitale din Chișinău

chisinau stefan transport

Proiectul „Eficiența energetică și izolarea termică a clădirilor publice și a blocurilor locative din municipiul Chișinău”, care a fost gestionat incorect și înghețat pentru o perioadă, a fost scos de la naftalină.

Potrivit primarului general Ion Ceban, în prima fază a proiectului vor fi reabilitate 23 de clădiri publice, 6 grădinițe, 16 licee/școli și 3 spitale.

„De ce avem nevoie de acest proiect? În urma unui audit energetic, 23 de instituții publice au fost depistate într-o stare tehnică catastrofală. Acest fapt generează pierderi de milioane de lei anual. S-a lansat deja o licitație pentru selectarea companiei, care va face proiectarea. Aceasta este în curs de derulare, într-o lună se va încheia”, a precizat Ion Ceban.

Respectiv, astăzi au fost create comisiile de supraveghere a proiectului și de evaluare a ofertelor și selectare a câștigătorilor, membrii fiind reprezentanții executivului și consilierii CMC.

„Eu mă bucur că în Primăria Chișinău lucrurile merg încet, încet spre bine, iar politicul este lăsat la o parte. Proiectul mai sus menționat a fost votat de 42 de membri din toate fracțiunile. Împreună vom reuși, împreună pentru Chișinău”, a punctat edilul.

You may also like

Comments are closed.

By