Primarul Capitalei solicită o hartă a șantierelor neautorizate din Capitală

santier

Primăria Chișinău urmează să creeze o hartă a construcțiilor neautorizate din capitală. Despre aceasta a anunțat edilul Ion Ceban, în cadrul ședinței primăriei din această dimineață.

Ceban spune că, odată cu ridicarea stării de urgență, în diferite locuri au început să apară garduri pentru construcții ilegale, cum ar fi în parcul Valea Trandafirilor.

În această privință, primarul Capitalei a subliniat că nu trebuie să fie eliberate autorizații sau certificate urbanistice pentru construcție în zone verzi, în parcuri și în toate locurile unde este interzis.

„Propun crearea unui grup de lucru, care într-o lună va evalua situația din această zonă și va crea o hartă a zonelor cu șantiere neautorizate. Vă rog să includeți reprezentanți ai societății civile în acest grup – nu avem nimic de ascuns. Totul trebuie făcut public, dar cu protecția datelor cu caracter personal”, a spus Ceban.

La rândul său, viceprimarul Victor Chironda a spus că, de când a fost schimbată conducerea primăriei Chișinău, nicio autorizație de construcție sau certificat de urbanism nu a fost eliberat contrar legislației.

„Înainte de alegerile locale, multe autorizații au fost emise cu încălcări, iar proprietarii lor cred că aceste documente le dau dreptul de a începe activitatea acum. Prin urmare, apar garduri și șantiere care sunt absolut ilegale. În această privință, cer pretorilor să intervină în cazul apariției gardurilor în sectoarele lor. Fără autorizație de construcție, nimeni nu are dreptul să înceapă vreo lucrare. În acest moment, studiem și verificăm aceste documente emise anterior”, a spus Chironda.

You may also like

Comments are closed.

By