23.3 C
Chișinău
Thursday, July 29, 2021

Primarul Capitalei: Proiectul parcărilor cu plată este în dezbateri publice

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Într-un an de zile în zona centru ar putea apărea primele parcări cu plată. Cel puțin asta a declarat primarul general Ion Ceban în cadrul emisiunii Cotidianul Live. Edilul spune că acum șoferii parchează la nimereală, iar municipalitatea nu poate să facă nimic, pentru că nu are pârghii.

„Cât ține de parcările cu plată, conceptul este public. Acum urmează să fie dezbătut. Sunt intervenții la nivel de zonă centrală, la nivel de zone periferice și zone captare, unde vor fi organizate parcări la nivel în oraș și curțile blocurilor de locuit. Eu cred că în zona centrală ar trebui să avem multe parcări cu plată. Eu cred că ar trebui să dezvățăm oamenii să vină intensiv cu mașina în zona de centru. Asta ar fluidiza traficul, ar servi un plus pentru ecologie. Evident că vor fi parcări și fără plată, care vor fi amenajate pe străzile adiacente. Muncim. După ce este aprobat conceptul, urmează să vedem ce surse financiare avem, în prima etapă ar putea fi alocate”, a punctat acesta.

Edilul capitalei își dorește ca proiectul parcărilor în capitală să fie implementat în paralel cu proiectul ce ține de transportul public.

„Dar iarăși ne ia timp pentru dezbateri. Parcările este un subiect mai intens. Nu putem să facem parcări unde vrem noi. Urmează urbaniștii să se expună. Există o viziune, există un concept pentru zona centrală. Avem în vizor 10 mii de locuri de parcare, care trebuie să fie amenajate. Acum suntem în dezbateri cu toți experții. De îndată ce aprobăm, eu cred că într-un an de zile, cel puțin pentru zona centru, aceste lucruri să le facem. Pentru că în unele cazuri trebuie desenate foarte bine, aplicații și instrumente trebuie să fie legate cu plata electronică”, a precizat edilul.

Primarul spune că proiectele cu transportul public, parcări și tichetarea electronică sunt implementate paralel.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img