Prima etapă a proiectului Educație Online a luat sfârșit

educatie online

Ultimele lecții video, preconizate pentru prima etapă, în cadrul proiectului Educație Online, au fost încărcate în biblioteca digitală. Această noutate vine de la primarul general Ion Ceban, care a fost plastă pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, numărul total de lecții video filmate este de 2.150, și vor constitui suportul în învățarea la distanță, pentru sfârșitul anului școlar 2019-2020. Totodată, se regăsesc și aproximativ 150 de lecții video elaborate de Clasa Viitorului, pentru pregătirea de examene, precum și resurse educaționale deschise, manuale digitale și prezentări.

„Platforma a înregistrat, în ultima săptămână, 73.000 de utilizatori în total, dintre care 53.000 de utilizatori noi. Precum și, aproximativ 180.000 de sesiuni efectuate de către utilizatorii platformei, care au generat 689.000 de vizualizări ale materialelor video. De asemenea, canalele de Youtube Educație Online continuă să fie folosite și să adune indicatori de performanță, ceea ce arată că, suporturile video sunt folosite de către elevi, părinți și profesori în învățarea la distanță”, spune edilul.

Platforma înregistrează: 783.500 de utilizatori în total și 196.800 de utilizatori unici. Utilizatorii au distribuit canalele de Youtube și lecțiile video, prin următoarele surse: Facebook, Viber, Messenger, Google Classroom, Google, Studii.md și Învăț. Potrivit datelor statistice, utilizatorii în mare parte stau de pe telefonul mobil – 63%, iar restul de pe computer – 28% și tabletă -3%.

În același timp, pe educatieonline.md poate fi accesată o platformă nouă, escoala.chisinau.md, cu ajutorul căreia, părinții pot înscrie copiii în clasa I, pentru anul școlar 2020-2021, precum și egradinita.md.

You may also like

Comments are closed.

By