Pe strada Albișoara vor fi două straturi de asfalt, iar lucrările vor începe în acest an

Albisoara_intersectie_cu_Renasterii

Pe strada Albișoara vor fi două straturi de asfalt, iar lucrările vor începe și se vor încheia anul acesta, spune primarul general Ion Ceban. Potrivit acestuia, Albișoara reprezintă una din cele mai importante străzi din capitală.

„Noi problema o vom rezolva. Ea a rămas moștenită, problemă nesoluționată de mulți ani de zile. În proporție de 80% sunt bătute toate țevile și gurile de captare în acest sens. Am rezolvat la Pegas, pentru că acolo era efectul gurii de stilă, când dintr-o țeavă mare, intra într-o țeavă mică și pe urmă iar într-o țeavă mare și, respectiv, țineți minte că inunda permanent. La sfârșitul anului trecut parcă inundații nu avem. Acum, cu un agent privat, am intervenit pe strada Albișoara pentru a curăța mai multe guri de canalizare. Mai avem Calea Ieșilor în această privință, zona Zorile. Problema noi o cunoaștem. Ne gândim cum să o rezolvăm, pentru că nu este nici ieftin pe de o parte și bani nu prea avem planificați în această privință. Eu sunt sigur că vom găsi soluția pentru această problemă”, a declarat edilul în cadrul emisiunii Cotidianul Live.

Ion Ceban a mai adăugat că această stradă va fi reparată anul acesta.

„Chiar dacă este pandemie, anul acesta va fi reparată. Bani, am negociat cu Parlamentul, și vor fi oferiți suplimentar în această privință în pachetul de asistență pentru municipiul Chișinău. Avem o mică problemă care ar putea să dureze în timp. Noi vrem ca lucrările să fie finalizate în acest an, pentru că sunt două straturi de asfalt. Nu vom interveni pe trotuare, ca să știe toată lumea. Dacă mergem să reparăm strada Albișoara, facem cap coadă, asta înseamnă că începem de la Gagarin, de unde este Atrium și până la Mihai Viteazul. Ca o stradă foarte importantă pentru mun. Chișinău, noi nu o privim doar din perspectiva zilei de astăzi, noi o privim și din perspectiva zilei de mâine. Nu doar pentru a debloca Ștefan cel Mare și pentru a descărca traficul, dar și pentru a crea un nou sector în mun. Chișinău. Noi vrem ca Albișoara să o conectăm cu Calea Ieșilor prin strada Mesager, pentru care facem astăzi studiul de fezabilitate. Un sector modern”, a punctat edilul capitalei.

Ion Ceban spune că municipalitatea nu are bani pentru a interveni pe trotuarele de pe strada Albișoara.

You may also like

Comments are closed.

By