O femeie infectată cu COVID-19 a fugit din două spitale diferite

spital-hol

O femeie de 34 de ani, infectată cu COVID-19, a fugit din două spitale diferite. Inițial, aceasta a fost internată în spitalul clinic „Sfintul Arhanghel Mihail” din Chișinău. La data de 30 aprilie, în jurul orei 5 dimineața, aceasta a părăsit instituția medicală. Femeia este originară din orașul Rîbnița, dar cu viza de reședință în satul Hincăuți, raionul Edineț.

La data de 3 mai curent, în jurul orei 04:30, femeia a fost depistată în satul Hincăuți din raionul Edineț, la domiciliul unui bărbat de 66 de ani și transportată la Spitalul raional din Edineț. Însă, aceasta a așteptat momentul când personalul medical era ocupat cu alți pacienți și a fugit din spital.

Polițiștii au întreprins imediat toate măsurile necesare și în mai puțin de două ore a fost găsită în orașul Edineț, fiind întoarsă la spital. Însă, de această dată, este păzită în permanență de angajați ai Inspectoratului de Poliție Edineț.

Reprezentanții Centrului de Sănătate Publică din Edineț au fost informați despre persoanele cu care respectiva a intrat în contact, în această perioadă. La fel, au fost efectuate măsuri de profilaxie și în magazinul în care aceasta a reușit să intre, după ce a părăsit spitalul.

Femeia a fost supusă repetat testării la COVID-19, rezultatele testului urmând să apară.

„Inspectoratul General al Poliției amintește cetățenilor că asemenea acțiuni dau peste cap munca autorităților și pun în pericol siguranța cetățenilor. Este ireal să avem câte un polițist lângă fiecare bolnav, oamenii legii având, pe lângă lupta cu COVID-19, o mulțime de alte atribuții.

Fiți responsabili, ca mai apoi să nu vă deranjeze aplicarea legii prin amenzi usturătoare”.

You may also like

Comments are closed.

By