Mai multe companii străine vor să investească în tichetarea electronică în transport

18F0B2D2-4A8B-4760-8D64-879A42A7D691

Sunt stabilite reguli foarte stricte pentru companiile care doresc să participe la punerea în aplicare a sistemului de plată electronică a tarifelor în transportul public Chișinău,  a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

 În „palmaresul” solicitanților ar trebui să existe proiecte similare derulate în ultimii ani în orașe cum ar fi Chișinăul, cu o populație de cel puțin 500 de mii de persoane. 

În același timp, potrivit primarului, costul proiectelor implementate ar trebui să fie de cel puțin 5 milioane de euro, întrucât costul aproximativ al proiectului pe sistemul electronic de plată a tarifelor din municipiul Chișinău este de 6-9 milioane de euro, în funcție de tehnologiile care vor fi utilizate. 

Interesul pentru acest proiect a fost exprimat de multe companii din Rusia, Turcia, Germania și alte țări. Suntem deschiși tuturor, dar vom face totul eficient, transparent și rentabil pentru oraș. Nu vrem să cheltuim bani din acest proiect din buget. Există mai multe mecanisme în această privință și intenționăm să le luăm în considerare ”, a adăugat Ceban. 

Amintim că un proiect de implementare a unui sistem de plată electronică  în transportul public la Chișinău a fost mișcat din loc. Astfel, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinăui, din 19 mai, a fost aprobată crearea unui grup de lucru, care, în termen de luni ar trebui să vină cu o listă de condiții pentru lansarea unui parteneriat public-privat.

You may also like

Comments are closed.

By