În R.Moldova s-au înregistrat alte 158 de cazuri noi de COVID-19

coronavirus test medic

Astăzi, 26 mai, în Republica Moldova au fost confirmate 158 cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 11 în Transnistria.

Total teste efectuate în această zi – 1118, dintre care primar – 833 şi repetat – 285.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 7305 cazuri.

Din numărul total de cazuri din această zi, 19 sunt lucrători medicali: medici- 3, asistenți medicali –11, personal auxiliar –5.

În total, 3 884 persoane a fost vindecate de COVID-19.

Viorica Dumbrăveanu a venit cu informații actualizate privind situația epidemiologică în cadrul Centrelor de plasament. Astfel, în cadrul Centrul de plasament Bădiceni, din 122 beneficiari, testați pozitiv la COVID-19, 38 de persoane sunt internate în spital, iar 83 de beneficiari urmează tratamentul, în cadrul Centrului.

Situația epidemiologică din cadrul Centrului de plasament temporar pentru persoanele cu dizabilități Cocieri, din totalul de 74 de beneficiari testați pozitiv la COVID-19, 14 beneficiari confirmați pozitiv, urmează tratament în Spitalul Clinic de Psihiatrie din mun. Chișinău, 60 de beneficiari s-au vindecat.

Centrul de plasament temporar pentru persoanele cu dizabilități Brânzeni nu are persoane testate pozitiv la COVID-19. Cei 71 de beneficiari testați pozitiv s-au vindecat și au revenit în instituție.

Totodată, MSMPS informează despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

Deces 266: Bărbat de 54 ani, din raionul Ungheni. Internat la data de 22 mai, la spitalul raional Ungheni. Comorbidități: suspecție la cancer pulmonar, etilism cronic.

Deces 267: Femeie de 72 ani, din Transnistria. Internată la data de 26 mai, la spitalul din Transnistria. Comorbidități: tuberculoză infiltrativă, encefalopatie, miopatie.

Deces 268: Stelian Candiba – medic chirurg, secția chirugie septică a Spitalului Clinic Sf. Treime din capitală. Acesta a fost internat la data de 18 mai, la Spitalul Clinic Republican.

You may also like

Comments are closed.

By