CMC a votat un proiect de decizie privind comisia care va verifica activitatea combinatelor de alimentație a școlarilor și preșcolarilor

bucatarie scoala alimentatie

După ce primarul general Ion Ceban a vorbit de nenumărate ori despre importanța calității alimentației copiilor în grădinițe, Consiliul Municipal Chișinău a votat un proiect de decizie prin care a instituit o comisie de control asupra activității celor cinci combinate de alimentație publică destinate școlarilor și preșcolarilor.

Comisia va analiza activitatea combinatelor de alimentație publică, urmând ca după trei luni de activitate să prezinte CMC-ului unele concluzii. Anterior, edilul a anunțat că un audit financiar asupra celor cinci combinate va fi făcut de către Curtea de Conturi.

De mai multe ori Ion Ceban a vorbit despre importanța alimentației din grădinițe și școli. Pimarul Capitalei este de părere că sunt necesare schimbări drastice în acest domeniu și a spus că primăria lucrează activ în această direcție.

„Am semnat un memorandum cu Agenția Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, iar unul dintre proiecte se referă la nutriția în instituțiile de învățământ ale municipalității. Oferim o abordare cuprinzătoare a acestei probleme, astfel încât totul să fie realizat în conformitate cu toate standardele internaționale. Lucrăm împreună și, sperăm, până la 1 septembrie, vom avea o situație complet diferită în acest domeniu”, a conchis Ceban.

You may also like

Comments are closed.

By