20 C
Chișinău
Thursday, April 22, 2021

Ceban, despre „troleibuzul victoriei”: Nu este nicio propagandă

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, nu vede nicio propagandă în faptul că pe străzile Capitalei a apărut un troleibuz cu imagini dedicate Zilei Victoriei.

Acesta a precizat că neînțelegerea a apărut după ce fracțiunea Partidului Liberal din Consiliul Municipal Chișinău a înaintat un proiect, care prevede interzicerea postării de materiale despre cel de-al Doilea Război Mondial pe transportul public al Capitalei.

„În opinia mea, ei speculează prea mult acest scor. În primul rând, Ziua Victoriei este o sărbătoare oficială. În al doilea rând, în acest război îngrozitor, potrivit diferitelor surse, au murit de la 50 la 70 de milioane de locuitori a întregului glob, inclusiv mulți din regiunea noastră. Aceasta este o sărbătoare pentru multe de popoare. Aceasta este victoria binelui asupra răului. Ce propagandă se poate vedea în a felicita cu Ziua Victoriei? Aceasta este o sărbătoare a celei de-a 75-a aniversări a victoriei asupra fascismului și nu propagandă”, a spus primarul Capitalei.

Întrebat de ce pe unele unități nu a părut o analogie cu Ziua Europei, Ion Ceban a declarat că nu vede o problemă dacă cineva ar vrea să solicite aceasta.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img