Antrenorul de fotbal, Igor Dobrovolski a obținut cetățenia moldovenească

100829340_611961996074346_8484872334660861952_o

De astăzi, Republica Moldova are încă un cetățean. Este vorba de antrenorul Igor Dobrovolski, care a depus jurământul la Primăria Chișinău.

„În cadrul Primăriei Chișinău antrenorul de fotbal a depus jurământul, a sărutat drapelul țării, astfel, a devenit cetățean cu drepturi egale. Sunt onorat să-l cunosc și i-am urat succes în continuare”, spune primarul general Ion Ceban, în fața căruia antrenorul a depus jurământul.

Dobrovolski de 53 de ani a pregătit şi Naţionala Moldovei, pe care a adus-o până pe locul 37 în ratingul FIFA. Ca şi jucător, Dobrovolski a devenit campion olimpic în 1988 în componenţa Uniunii Sovietice, iar în 1993 a câştigat Liga Campionilor cu Olympique Marseille. Şi-a început cariera de fotbalist la Nistru Chişinău, iar ultimul meci l-a jucat tot în Moldova, la Tiligul Tiraspol.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia Republicii Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii și a istoriei statului, precum şi a legislaţiei naţionale. O comisie specială guvernamentală examinează dosarul, după care este emis decretul Preşedintelui Republicii Moldova. Ulterior, solicitanţii depun jurământul în faţa Primarului General al municipiului sau a preşedintelui de raion.

You may also like

Comments are closed.

By