Țigările vor dispărea de pe rafturi peste trei luni de la ridicarea stării de urgență

ALCOOL - TIGARI - DUTY-FREE

Țigările vor dispărea de pe rafturile magazinelor peste trei luni de la ridicarea stării de urgență. Guvernul a aprobat, astăzi, amânarea termenului de implementare a prevederilor din Legea tutunului.

Potrivit documentului, măsura este una necesară în contextul în care în lunile martie-mai 2020 agenții economici urmau să desfășoare activitățile de instalare în punctele de vânzare a echipamentelor de vânzare speciale (rafturi, dulapuri etc.).

În contextul declarării stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova, marea majoritate a agenților și-au limitat sau chiar au sistat activitatea economică.

Prin urmare, această măsură are drept scop evitarea situației prin care mai multe persoane se află în același loc, în cazul dat pentru a instala noile echipamente, asigurând astfel implementarea măsurilor de precauție și asigurarea protecției persoanelor care urmau a fi antrenate în activitatea respectivă.

În document este menționat că măsura respectivă nu periclitează politica de diminuare a consumului de tutun, o simplă analiză a situației, demonstrează că Ministerului Finanțelor promovează o politică foarte agresivă de majorare a accizelor din tutun. Prin urmare, la situația de 1 aprilie în anul 2019 au fost încasate din accize 230 mil. lei, iar în anul 2020 – 456 mil. lei, practic de 2 ori mai mult. Precizăm că suspendarea prevederilor din Legea tutunului a fost făcută la solicitarea Asociațiilor de business din SUA, UE și România.

You may also like

Comments are closed.

By