Proiectul educatieonline.md ar putea fi extins la scară națională

Maharashtra-Government-Offers-Online-Check-System-for-Land-Records

Platforma educatieonline.md, creată de primăria Chișinău, ar putea fi accesibilă pentru toți elevii din Republica Moldova. Despre acest lucru a anunțat primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune ,,Moldova1”.

Potrivit acestuia actualmente, posibilitatea de a extinde proiectul de învățare la distanță la scară națională, este analizat cu Ministerul Educației Culturii și Cercetării.

,,În acest fel, vrem să oferim posibilitatea tuturor elevilor din republică de a avea acces la biblioteca online”, a menționat edilul capitalei.

Ion Ceban a mai menționat că procesul de înregistrare a lecțiilor online este pe ultima sută de metri. 

,,Deja sunt înregistrate 640 de cursuri și ne propunem ca până pe 29 aprilie să avem filmate și plasate pe platforma online, aproximativ 2000 de lecții”, a punctat șeful capitalei.

Acesta a mai spus că în procesul de înregistrare a lecțiilor sunt antrenați peste 211 profesori și 32 de echipe de filmare.

Platforma digitală educatieonline.md, va fi lansată după 20 aprilie și va fi accesibilă și pe YouTube, dar și la posturile TV prin cablu.

Lecțiile vor avea o durată de circa 15 minute.

You may also like

Comments are closed.

By