Primul medicament împotriva coronavirusului a EȘUAT

remdesivir

Un potenţial medicament antiviral al companiei Gilead Sciences a înregistrat rezultate negative în primele teste clinice aleatorii, arată un document obţinut de Financial Times după publicarea accidentală de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), dar firma medicală contestă informaţiile.

Conform unui proiect de document publicat accidental de OMS şi vizualizat de cotidianul Financial Times, potenţialul medicament antiviral Remdesivir a înregistrat rezultate negative în primele teste clinice, dezamăgind oamenii de ştiinţă şi investitorii, scrie mediafax.ro.

Testele efecuate în China arată că Remdesivir – dezvoltat de compania farmaceutică Gilead Sciences, cu sediul în statul american California – nu a îmbunătăţit starea pacienţilor şi nu a redus prezenţa patogenului în sânge. Cercetătorii au studiat evoluţiile a 237 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, după administrarea produsului la 158 şi urmărirea stării acestora comparativ cu restul.

Valoarea acţiunilor companiei Gilead Sciences a scăzut cu cel puţin 6%, potrivit agenţiei de presă Reuters.

Gilead Sciences contestă informaţiile, argumentând că rezultatele sunt „neconcludente”.

Firma farmaceutică Gilead Sciences a avertizat că postarea conţine „o prezentare inadecvată a studiului”. „Precizarea este importantă, deoarece studiul a fost încheiat prematur din cauza înscrierii unui număr insuficient de persoane, astfel că nu pot fi extrase concluzii importante din punct de vedere statistic. În acest context, rezultatele studiului sunt neconcludente, deşi tendinţele observate în date sugerează potenţiale beneficii ale administrării Remdesivir, mai ales pentru pacienţii trataţi în fazele iniţiale ale bolii”.

You may also like

Comments are closed.

By