Noi MĂSURI luate de primarul Ion Ceban: Persoanele care vor avea temperatură mai mare de 37,1 nu vor avea acces în magazine

kaufland.md

Persoanelor care vor avea temperatură mai mare de 37,1 grade Celsius le va fi interzis accesul în magazine. O dispoziție în acest sens a fost semnată de către edilul capitalei, Ion Ceban, în urma deciziei Comisiei Situației Excepționale a Primăriei Chișinău.

Potrivit dispoziției, hipermarketurile, supermarketurile și magazinele de cartier din municipiul Chișinău sunt obligate „să realizeze în permanență controlul clienților și angajaților prin măsurarea temperaturii cu ajutorul instrumentelor de termo-scanare, precum și a stării generale de sănătate a fiecăruia dintre angajați, în momentul venirii la muncă”.

De asemenea, în magazine este obligat ca periodic să fie efectuată dezinfectarea suprafețelor și evitarea aglomerării.

De precizat că, în fiecare dimineață autoritățile publice locale dezinfectează străzile, curțile și scările de bloc. În ultima perioadă au fost luate măsuri drastice de prevenire a răspândirii Covid-19 precum: scoaterea taxatorilor din transportul public, restricțioanarea transportului public, procurarea testelor și, nu în ultimul rând, transportarea a 600 de medici la locul de muncă, prin organizarea transportului pentru aceștia.

You may also like

Comments are closed.

By