Marea Britanie // Medicii folosesc pungi de gunoi pentru a se proteja de COVID-19 (FOTO)

_111547956_ambulance

În Marea Britanie se atestă o criză acută de echipament de protecție pentru lucrătorii medicali, care luptă cu virusul de tip nou COVID-19. Un medic de la terapie intensivă le-a povestit jurnaliștilor de la BBC News, că ei nu au voie să vorbească în public despre aceste probleme, astfel doctorul a acordat interviul sub protecția anonimatului.

„Nu există personal medical, este lipsă de paturi, lipsă de antibiotice și de ventilatoare. Vârful epidemiei în Marea Britanie este așteptat pentru perioada de 14-15 aprilie, iar medicii simt deja tensiunea. Cel mai grav este faptul că doctorii, care îngrijesc pacienții în stare critică trebuie să apeleze la fabricarea echipamentului personal de protecție, pe care îl confecționează din pungi de deșeuri, șorțuri din plastic și ochelari de schi împrumutați”, spune doctorul.

_111603095_plastic_3

Medicul a mai povestit că angajaților li se cere să examineze pacienții suspectați de COVID-19 la o distanță de 20 cm fără protecția corespunzătoare.

„Ei fac proceduri prin care riscă se infecteze, dar li s-a spus să poarte echipament simplu, fără nicio protecție. Noi suntem nevoiți să ne punem pe cap pungi de gunoi”, a povestit doctorul.

Also short of PPE, an intensive care nurse in Spain wears a bin bag and a protective plastic mask, donated by a local company.

You may also like

Comments are closed.

By