Lucrătorii medicali din 9 spitale municipale, transportați gratis la serviciu și spre casă

toma ciorba spital coronavirus

Circa 600 de medici sunt asiguraţi zilnic cu transport de către primăria Chişinău, la şi de la locul de muncă. Direcția generală asistență socială și sănătate a încheiat un contract de prestare servicii cu un operator de transport, care a pus la dispoziţia municipalităţii 30 de microbuze.

Astfel, în fiecare zi sunt efectuate 10 curse din raioanele Orhei, Criuleni, Strășeni, Ialoveni și Aneni Noi, parcurgând-se câte 1600 de km.

În acest sens sunt cheltuiți zilnic 12-13 mii de lei din totalul de 500 de mii de lei care au fost alocați din bugetul municipal pentru 35 de zile.

Potrivit primarului capitalei, Ion Ceban, în prezent, operatorul de taxi „Yandex” și-a oferit serviciile, transportând gratis 20 de medici la serviciu și acasă.

„10-15 persoane care șofează full-time pentru personalul medical și 20 de persoane care lucrează part-time, la fel oferă zilnic servicii de călătorie pentru aproximativ 300 de lucrători medicali. Echipa s-a alăturat voluntarilor noștri cu care activează în cadrul Direcției municipale asistență socială și sănătate”, a menționat edilul capitalei.

În acest sens și Compania petrolieră „LUKOIL”, intenționează să ofere zilnic 200-250 de litri de combustibil pe zi.

„Mulți ar spune că nu e suficient, dar facem tot posibilul ca lucrătorii medicali să ajungă în siguranţă la serviciu și invers. E posibil să realizăm aceste lucruri frumoase și atât de necesare, împreună cu toți cei care ne susțin. Mulțumesc tuturor!”, a conchis Ion Ceban.

You may also like

Comments are closed.

By