FLASH // Ajutorul umanitar din Turcia a ajuns la Chișinău (FOTO)

ajutor turcia coronavirus

La Aeroportul Internațional Chișinău a aterizat astăzi un avion care ne-a livrat un lot medical din Turcia. Anunțul a fost făcut de președintele țării, Igor Dodon.

În baza unor înțelegeri personale pe care le-am obținut după dialogul telefonic recent cu Președintele Recep Tayyip Erdoğan, guvernul Turciei a transmis țării noastre, gratuit, un lot important de ajutoare umanitare.

Este vorba de zeci de mii de măști, de combinezoane, mii de ochelari de protecție, mănuși și alte mijloace de protecție.

Exprim recunoștință conducerii Turciei pentru deschidere și disponibilitatea de a sprijini Republica Moldova în situația în care această țară, la fel ca și toate celelalte state, luptă contra răspîndirii coronavirusului de tip nou”, se arată în mesajul președintelui.

ajutor turcia coronavirus.jpg4

ajutor turcia coronavirus.jpg8

ajutor turcia coronavirus.jpg9

Săptămâna trecută, la Chișinău a ajuns și ajutorul umanitar din China. Lotul de 53 de tone de utilaje medicale, echipament și teste pentru COVID-19 a fost transportat cu un avion, pus la dispoziția țării noastre de către Federația Rusă.
93648966_2512070499033829_3557155596027297792_n

echipament medical china coronavirus7

You may also like

Comments are closed.

By