14 C
Chișinău
Friday, April 23, 2021

Circa 3 220 de pachete cu produse alimentare, distribuite în Capitală de la începutul stării de urgență

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Circa 3 220 de pachete cu produse alimentare au fost distribuite persoanelor social-vulnerabile din capitală, de la începutul stării de urgență, cu implicarea a 22 de agenți economici și a mai multor misiuni religioase. Despre acest lucru a anunțat în cadrul ședinței serviciilor municipale, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi.

Doar pe parcursul săptămânii trecute au fost distribuite persoanelor aflate în dificultate, 1502 pachete cu produse alimentare.

Potrivit responsabilei, unele donații au fost redirecționate Centrului de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil și instituțiilor medicale din subordine.

De asemenea, în colaborare cu Misiunea Socială „Diaconia”, au fost livrate la domiciliul persoanelor aflate în situații de risc, 600 de pachete cu produse alimentare, inclusiv la 100 de beneficiari din localitățile suburbane ale capitalei și la 84 de familii care au copii cu necesități speciale.

Totodată, în perioada 13-17 aprilie, curent, circa 2500 de beneficiari ai serviciilor sociale au fost monitorizați zilnic, iar lucrătorii sociali au efectuat circa 3.500 de vizite la domiciliul persoanelor aflate în situație dificilă.

Pe perioada menţionată şi-au desfăşurat activitatea şi grupurile de voluntari: „Inițiativa împreună împotriva COVID-19” și „Orașul fără maxi-taxi”.

Acestea au oferit suport Misiunii Sociale „Diaconia” şi Fundatiei „Regina Pacis” în livrarea la domiciliu a 300 prânzuri şi 461 de pachete cu produse alimentare.

Potrivit primarului general al capitalei, Ion Ceban, Campania socială de colectare a produselor, lansată de Primăria Chișinău, va continua și pe parcursul săptămânii curente. Astfel, locuitorii capitalei pot să procure diferite produse neperisabile în rețelele a 5 magazine din sectoarele capitalei și să le lase în boxele special amenajate la ieșirile din supermarketuri.

„În acest fel ne propunem să ajungem la cât mai mulţi oameni care au nevoie de ajutor. Campania este organizată la solicitarea mai multor cetăţeni, care au anunţat că vor să contribuie şi să susţină persoanele care se află în dificultate. Liniile verzi lansate de primăria capitalei sunt în continuare deschise şi oamenii pot apela, iar voluntarii noştri împreună cu asistenţii sociali vor ajunge la fiecare cetăţean care necesită ajutor”, a menționat șeful capitalei.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img