Alte două decese în Moldova. Pacienții sufereau de boli cronice

medic spital cotaga

În ultimele 24 de ore, în Moldova au fost înregistrate două decese din cauza virusului de tip nou COVID-19. Potrivit ministrului Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, este vorba despre un bărbat de 41 de ani și o femeie de 71 de ani. Pacienții sufereau de boli cronice.

„Bărbatul a decedat la Institutul de medicină urgentă. A fost internat la 31 martie în stare gravă cu pneumonie bilaterală, avea hipertensiune, diabet zaharat și boală renală cronică”, a explicat Dumbrăveanu.

Ministrul a mai spus că în cazul femeii decedate, rudele nu au anunțat că pacienta a intrat în contact cu o persoană revenită de peste hotare. În rezultat, medicul cardiolog care i-a acordat ajutor, a fost internat în spital cu suspecții la COVID-19.

„Femeia decedată de 71 ani era cu cardiopatie, infarct miocardic, a apărut febra, pneumonia, la momentul internării nu a fost determinat contact cu vreo persoană de peste hotare sau cu COVID-19, ca rezultat a unei anchete s-a stabilit că a fost în legătură cu nora revenită de peste hotare”, a precizat Viorica Dumbrăveanu.

You may also like

Comments are closed.

By