7 C
Chișinău
Thursday, April 15, 2021

OFICIAL! Amendă de 50 000 lei sau 7 ani de închisoare, pentru persoanele care nu respectă regulile de prevenire a COVID-19

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Persoanele care vor ignora regulile impuse de autorități în contextul stopării răspândirii coronavirusului în Moldova vor fi sancționate drastic, inclusiv cu închisoare de până la 7 ani.

Parlamentul a votat, în două lecturi, amendamente la Codul Penal și Codul Contravențional prin care se înăspresc măsurile de pedeapsă pentru răspândirea conștientă a infecției. Modificările intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Astfel, nerespectarea măsurilor de prevenire sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a provocat răspândirea unei asemenea boli se vor pedepsi cu amendă în mărime de până la 50.000 de lei sau cu închisoare de până la 3 ani.

Aceleași fapte care au cauzat din imprudență vătămarea gravă sau medie a sănătății sau decesul persoanei se vor pedepsi cu închisoare de până la 7 ani.

Nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice se va sancționa cu amendă de la 22.500 la 25.000 de lei aplicată persoanei fizice și cu amendă de la 50.000 la 75.000 de lei aplicată persoanei juridice.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img