20 C
Chișinău
Thursday, April 22, 2021

Lucrările de amenajare a Parcului „La Izvor” au început. Ceban: Se construiește un stadion finanțat în proporție de 80% de FIFA

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Construcția unui stadion de plajă a început în Parcul La Izvor, iar 80% din finanțare este oferită de FIFA. Despre aceasta a anunțat primarul general, Ion Ceban, într-o emisiune de la TVR Moldova.

Ceban spune că primăria Chișinău urmează să reamenajeze 2 din 4 zone existente, iar cât ține de construcția nemijlocită a stadionului, este deja o decizie în acest sens la CMC.

Construcția stadionului de plajă este în colaborare cu FIFA și Federația Națională de Fotbal, iar cea din urmă va oferi restul 20% pentru construcția și amenajarea acestuia.

Stadionul va avea 1500 de locuri și va fi dat în folosire locuitorilor.

În adiacentul acestui stadion urmează să fie create multe alte 2 terenuri de minifotbal, 2 terenuri de tenis de câmp, 2 terenuri de volei de plajă, 2 terenuri de joacă pentru copii și o zonă de grătare. Toate acestea vor fi publice. Iar în adiacentul parcului, pe terenul liber din str. Ghidighici, lângă Clubul de Fotbal ”Buiucani”, pe o suprafață de 1 hectar de pământ, va fi amenajată o parcare publică. Urmează a fi reabilitate pistele pietonale, care vor asigura legătura între cele 4 lacuri din parc cu o lungime totală de 7,8 km, construite piste pentru bicicliști și să amenajăm un havuz”, a precizat Ceban.

Edilul capitalei a mai subliniat că un obiectiv este ca Parcul La Izvor să devină o locație, unde cetățenii să practice intensiv sportul.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img