Italia intră în CARANTINĂ GENERALĂ. Oamenii sunt obligați să stea acasă

carantina-coronavirus

Măsuri fără precedent în Italia! Numărul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus în Italia a crescut cu aproape 1800 de cazuri, în doar 24 de ore, motiv pentru care autoritățile au decis să ia măsuri fără precedent, și anume întreaga țară a fost plasată în carantină.

Italia devine zonă roșie începând de astăzi dimineață, de la ora 8:00. Aproape 60 de milioane de persoane vor fi plasate sub carantină și obligate să stea acasă după ce numeroase cazuri de infecții cu noul tip de coronavirus s-au înregistrat în ultimele 24 de ore.

Astfel, deplasările vor fi interzise, cu excepția unor „motive de muncă importante” sau „probleme grave familiale sau sanitare”.

Primul ministru Giuseppe Conte a spus că măsurile, care intră în vigoare marţi, urmează să apere membrii cei mai fragili ai societăţii.

De asemenea, toate evenimentele sportive, inclusiv meciurile de fotbal, au fost suspendate.

Lombardia, în carantină de două zile

Guvernul italian a luat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, măsuri extraordinare, plasând în carantină sau izolare o mare parte din nordul țării, ceea ce restrângea libertatea de mișcare pentru aproape un sfert din populația țării într-o regiune considerată motorul economic al țării.

„Ne confruntăm cu o situație de urgență. Este o urgență națională”, declara premierul Giuseppe Conte anunțând într-o conferință de presă, susținută după ora 2:00 noaptea, decretul prin care se impune carantina în regiunea Lombardia și în 14 provincii. Cel puțin 16 milioane de oameni erau vizați de restricțiile de circulație, până la începutul lunii aprilie.

Provinciile vizate de măsurile de carantină erau: Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro e Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso și Veneția. Acum, acestea au fost extinse la nivelul întregii țări.

sursa: a1.ro

You may also like

Comments are closed.

By