Ion Ceban, după confirmarea primul caz de coronavirus la Chișinău: instituțiile medicale sunt pregătite pentru examinarea și primirea pacienților suspecți

spital-hol

Spitalele municipale sunt gata să facă față noului virus, asta după ce primul caz de coronavirus a fost confirmat la Chișinău. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul general Ion Ceban spune că instituțiile medicale municipale sunt pregătite pentru examinarea, monitorizarea, primirea pacienților suspecți.

Pentru spitalele strategice au fost pregătite spații izolate, speciale. Au fost procurate măști de unică folosință, ochelari de protecție, respiratoare, mănuși și soluții dezinfectante.

Ceban mai spune că medicii de familie au fost informați despre rolul prioritar de examinare și monitorizare a focarului la domiciliu, timp de 14 zile.

„Medicul de familie va elibera certificate de boală. Fiecare caz suspectat va fi monitorizat la domiciliu de medicul de familie, prin telefon, de 2 ori pe zi”.

Primarul general roagă cetățenii să respecte recomandările medicilor.

Menționăm că, primul caz de coronavirus a fost confirmat sâmbătă, 7 martie, la o femeie revenită din Italia. Moldoveanca de 48 de ani a sosit la bordul aeronavei Milano-Chișinău, la ora 11.47.

Femeia a fost preluată de la Aeroport, de către serviciul 112, pe un coridor separat, fiind în stare de sănătate gravă, cu bronhopneumonie bilaterală, insuficiență respiratorie acută, febră, tuse, slăbiciune generală, transportată la instituția medicală.

Potrivit Ministerului Sănătății, pacienta suferă de mai multe boli cronice: diabet zaharat, supraponderare de gradul 2 și hipertensiune.

MSMPS solicită tuturor pasagerilor cursei Wizzair, W6 3796, Milano-Chișinău, să rămână izolați la domiciliu și să informeze imediat medicul de familie pentru a fi examinați și monitorizați.

You may also like

Comments are closed.

By