7 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Ion Ceban, despre acțiuni suplimentare ale Primăriei Chișinău în condițiile stării de urgență

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Primăria Chișinău dezvoltă în prezent un site web privind lupta cu coronavirus, care va conține toate informațiile necesare, răspunsuri la întrebările cetățenilor și comentariile medicilor. Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a vorbit despre acest lucru în cadrul emisiunii „Loc de Dialog” pe Radio Moldova.

Potrivit acestuia, cu ajutorul site-ului vor fi eliminate toate informațiile inexacte despre coronavirus.

„Am distribuit și postat deja la Chișinău o mulțime de materiale cu informații despre lupta cu coronavirus. Acum, în legătură cu introducerea unei stări de urgență de 60 de zile în Moldova, pregătim o serie de măsuri suplimentare. În zilele următoare vom organiza întâlniri, vom informa mai târziu despre deciziile adoptate”, a spus Ceban.

În ceea ce privește activitatea de transport în comun, primarul general a menționat că propunerile au fost elaborate și prezentate Comisiei pentru situații de urgență, care va trebui apoi să ia o decizie. Potrivit acestuia, primăria ia singură unele decizii, dar pentru unele este necesară o decizie a celei mai înalte autorități din țară.

„Cineva spune că semănăm panică. Încercăm să fim cât mai corecți, dar uităm ce măsuri iau alte țări – Italia, Spania, Franța. Uitați-vă la ce se întâmplă în Ucraina și în România, ce se întâmplă în Rusia – la Moscova, o carantină completă poate fi anunțată, inclusiv stoparea transportului”, a spus Ion Ceban.

Primarul a îndemnat din nou toți cetățenii să respecte recomandările OMS și ale autorităților – spălarea mâinilor și dezinfectarea lor, cetățenii să rămână acasă, să păstreze distanța și, de asemenea, să se informeze din surse veridice.

Reamintim că, astăzi Parlamentul Moldovei a instalat stare de urgență în Moldova pentru de 60 de zile.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img