Ion Ceban: Consilierii municipali trebuie să fie remuneraţi în funcţie de indicatorii de performanţă şi prezenţa la şedinţele CMC

privesc.eu

Consilierii municipali trebuie să fie remuneraţi în funcţie de indicatorii de performanţă, inițiativele înregistrate regulamentar, participarea în cadrul comisiilor de specialitate şi prezenţa la şedinţele CMC.

Iniţiativa a fost propusă de primarul general al municipiului Chişinău, Ion Ceban, care a menţionat că, aleşii locali primesc o indemnizație de 2000 de lei pentru fiecare şedinţă a Consiliului Municipal Chişinău, iar fracţiunea Platformei DA a propus majorarea acesteia printr-un proiect elaborat de ei.

„De exemplu, Năstase și Chirtoacă nu au fost la peste 70% din ședințele CMC, nu au participat la nici o comisie de când sunt consilieri locali şi nu au venit cu vreo inițiativă înregistrată. În schimb, au consumat 90% din ședință CMC din 5 martie, pentru ca într-un final, să transforme totul în show și să blocheze inițiativa mea de a procura pentru cetăţeni 100 de autobuze. Merită ei 2000 de lei pentru fiecare ședință, bani achitați din bugetul municipal?”, a scris pe pagina sa de facebook primarul general.

Mai mult, Ion Ceban a propus ca aleşii locali care nu îşi îndeplinesc sarcinile şi nu respectă regulamentul în cadrul şedinţelor CMC, să fie penalizați.

Eu voi asigura ca toți să vadă cine şi cum lucrează, unde participă și cum”, a conchis edilul capitalei.

cmc nastase

Screenshot_14

You may also like

Comments are closed.

By