Începe înregistrarea orelor online pentru elevii din Chişinău

internet

Pe parcursul săptămânii curente, în studiourile unor instituții de învățământ superior din capitală, vor fi înregistrate cursurile online pentru elevi.

În acest sens, Direcţia municipală educaţie, tineret şi sport (DGETS), a elaborat o platformă digitală (bibliotecă online), unde vor fi stocate lecţiile în format digital, care va permite accesul pentru toți beneficiarii sistemului educaţional din municipiu.

Pentru predarea lecțiilor au fost desemnați cei mai buni profesori, selectaţi în urma unui apel public. Totodată, au fost create şi echipe de specialişti, care vor monitoriza conţinutul cursurilor.

Amintim că elaborarea platformei digitală nu presupune costuri suplimentare, întrucât Primăria Chişinău colaborează cu mai mulţi parteneri în acest sens.

Totodată, o metodologie de predare la distanţă, a fost pregătită şi pentru instituţiile de educaţie timpurie.

Şeful DGETS, Andrei Pavaloi, a mai informat în cadrul şedinţei operative online a serviciilor municipale, că produsele alimentare stocate în grădiniţe, vor fi redirecţionate persoanelor vulnerabile din capitală. O decizie în acest sens a fost emisă de către Comisia pentru situaţii excepţionale Chişinău.

You may also like

Comments are closed.

By