Încă două spitale pentru tratarea persoanelor infectate cu COVID-19, la Bălți și Comrat

spital balti4

Pînă la 26 martie, în Republica Moldova sunt confirmate 149 de cazuri de infecție cu COVID-19, dintre care 49 cazuri sunt de import și 100 cu transmitere locală.

În total, 1164 persoane au fost investigate în cadrul Laboratorului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

În cadrul Spitalului de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă” sunt internate 25 persoane în stare gravă, 75 – stare de gravitate medie și 25 – satisfăcătoare. În cadrul Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii sunt internați 8 copii și două mame, starea de sănătate a acestora este de gravitate medie. În cadrul Spitalului Clinic Republican sunt spitalizate 4 persoane, 1- gravitate medie, 3- evoluție gravă. În cadrul Clinicii “Emilian Coțaga” este internată o mamă infectată, iar 6 pacienți sunt internați în Spitalul raional Slobozia.

Din cele 149 de cazuri confirmate, sunt înregistrate 2 cazuri tratate și un caz de deces.

În cadrul briefingului din această dimineață, ministrul Viorica Dumbrăveanu a menționat că în aceste zile, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății sunt organizate cursuri de instruire pentru medicii de familie, online, conform Protocolului clinic standardizat pentru medicii de familie “Infecția prin coronavirus tip nou (COVID-19)”, precum și pentru medicii reanimatologici și anesteoziologi.

De asemenea, în contextul evoluției epidemiologice, vor fi activate două spitale regionale: Spitalul Republican din Bălți și Comrat. Acestea sunt pregătite, dotate cu echipamente de protecție individuală, iar personalul este bine instruit. Persoanele suspecte și confirmate vor fi internate în cadrul acestor două spitale.

You may also like

Comments are closed.

By