10 C
Chișinău
Wednesday, April 14, 2021

Igor Dodon explică de ce a fost instituită starea de urgență pentru un termen de 60 de zile

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Președintele Igor Dodon a explicat în cadrul ședinței Centrului Unic de Comandă de ce a fost instituită starea de urgență pentru un termen de 60 de zile. Șeful statului se arată optimist și spune că această situație va dura mai puțin.

„Azi parlamentul a luat decizia de a declara stare de urgență, este vorba despre 60 de zile, vreau din start să menționez că acesta este termenul maxim. Vreau să dau un semnal și către cetățenii noștri, și către oamenii de afaceri că nimeni nu are de gând să țină situația suspendată 60 de zile. Decizia a fost luată de 60 de zile, ca să putem interveni, atunci când va fi necesar. Sperăm că situația va dura mai puțin, ca oamenii, agenții economici să-și poată relua activitatea”, a explicat Igor Dodon.

Totodată, șeful statului a menționat că în acest moment avem o dinamică pozitivă, în ceea ce ține de numărul cazurilor noi de COVID-19, dar nu trebuie să ne relaxăm, deoarece Republica Moldova se află într-o zonă de risc.

Astăzi, Parlamentul a aprobat hotărârea privind decretarea stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova, în perioada 17 martie-15 mai 2020. Starea de urgență a fost declanșată în legătură cu situația privind infecția cu COVID-19 pe teritoriul țării.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img