Din 1 martie, este INTERZISĂ parcarea mașinilor pe străzile din zona centrală a Capitalei

chisinau.md

Din 1 martie este interzisă parcarea unităților de transport pe străzile din zona centrală a orașului, unde circulă transportul public (troleibuze și autobuze). O dispoziție în acest sens a fost semnată de viceprimarul Victor Chironda.

Regimul restricționat pentru parcarea mașinilor personale, pe trotuar și pe partea carosabilă vizează în special străzile: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. A. Pușkin (pe partea dreaptă), str. A. Mateevici, str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, str. C. Tănase, bd. G. Vieru și str. Kiev.

Măsura vine din necesitatea de a asigura circulația transportului public conform orarului, pentru sporirea confortului călătoriei în troleibuze și autobuze și pentru amenajarea ulterioară a benzilor dedicate transportului public.

Direcția generală transport public și căi de comunicație va revizui și va modifica, până la finele anului 2020, proiectele de organizare a circulației rutiere pe fiecare stradă de tranzit, luând în considerare aplicarea regimului restricționat de parcare.

Serviciile municipale specializate vor resistematiza circulația rutieră pe străzile secundare și vor amenaja parcaje din contul îngustării/reducerii benzilor de circulație, în paralel cu sensul de circulație și axa carosabilului.
parcare4

parcare3

parcare2

parcare

You may also like

Comments are closed.

By