23.3 C
Chișinău
Thursday, July 29, 2021

CMC nu a susținut inițiativa de începere a procesului de cumpărarea a celor 100 de autobuze. Ceban: „Atâta fericire pe fața lui Andrei Năstase nu am văzut niciodată”

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Consiliul Municipal Chișinău nu a susținut proiectul de decizie, prin care se prevede începerea negocierilor cu privire la procurarea celor 100 de autobuze din Belarus. Consilierii din PAS, Platforma DA și PL nu au vrut să voteze pentru această inițiativă, aducând argumente seci, fără nicio bază factuală.  

Ceban a acuzat pe cei din Platforma DA că sunt capul protestelor organizate de șoferii de microbuze și că vor ca cetățenii să aibă de suferit.  

„Atâta fericire pe fața lui Andrei Năstase nu am văzut niciodată. Eu nu voi insista că nu vreau să vă bat pe gât ceea ce nu vreți să rugumați. Voi veni cu un proiect similar luni, voi veni cu un proiect similar și vineri, pe ordinea de zi.  

Domnule Năstase, dvs vreți să fiți președinte? Dvs nici de colhoz nu sunteți bun. Pentru că asta înseamnă că trebuie să ai grijă de oameni, de management și de logistică. Eu am crezut că sunteți oameni corecți. Percepția mea este că vreți să lăsați oamenii să meargă km întregi până la stații și să lăsați cetățenii în stațiile de troleibuze.

Protestele de rutiere sunt regizate de platforma DA. Tergiversarea acestui proces este intenționată”, a declarat Ion Ceban după procesul de vot.  

Primarul general a precizat că va solicita opinia Cancelariei de Stat în acest sens.  

Amintim că cele 100 de autobuze este o combinație potrivită între preț și calitate. Procentul pentru creditul luat de la bancă urmează să fie mai mic de 8%, pentru că partea Belarusă ne va compensa 3,66 la sută din sumă.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img