Ceban a venit cu soluții în vederea reduceri răspândirii coronavirusului în transportul public

chisinau.md

Primarul general al capitalei a venit cu mai multe soluții în vederea reducerii riscului de răspândire a virusului Covid-19 în transportul public.

1. Troleibuzele să circule doar pe arterele principale, unde dispunem de rețele de contact, pentru transportarea angajaților din domeniile principale.

Este obligatoriu ca toate unitățile de transport să fie asigurate cu prezența unei persoane din forțele de ordine. Accesul în transport să fie efectuată strict în baza unor permise speciale sau legitimații, care să le prezinte persoanelor responsabile. Călătoriile cu troleibuzul să fie gratuite, iar taxatorii să nu iasă la muncă.

2. Pentru instituțiile medicale să punem la dispoziție unități de transport de tip autobuz care să transporte angajații instituțiilor către lucru și spre domiciliu. Responsabilii de transport, din cadrul Regiei Transport Electric și Parcul Urban de Autobuze, să perfecteze împreună cu directorii instituțiilor medicale, necesitatea de unități de transport și graficul care trebuie stabilit.

3. Pentru specialiștii din suburbii am analizat posibilitatea contractării unităților individuale de transport, la necesitate să intervenim în funcție de fiecare caz în parte.

Ceban spune că propunerile sale rămân la discreția comisiei pentru situații excepționale, care urmează să vină cu o decizie finală pe marginea funcționalității transportului public în Chișinău.

Precizăm că astăzi, Guvernul a votat o decizie prin care solicită Parlamentului declararea stării de urgență în Republica Moldova, după ce ministra Sănătății a anunțat șase cazuri noi de îmbolnăvire cu Covid-19. Astfel, bilanțul ajunge la 29 de persoane.

You may also like

Comments are closed.

By