Bolnavii de coronavirus vor fi tratați încă în două spitale din Chișinău

spital toma ciorba coronavirus medic

De astăzi, alte două instituții spitalicești din capitală au fost incluse în lista celor strategice pentru tratarea pacienților cu urgențe medicale aferente maladiei COVID-19. Este vorba despre IMSP SCM „Arhanghelul Mihail” și IMSP SCM „Valentin Ignatenco”. Anunţul a fost făcut de către șeful Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a solicitat ca cele 40 de milioane de lei, destinate pentru reparaţii curente în instituţiile medicale, să fie redirecţionate pentru procurarea echipamentelor medicale şi medicamentelor în spitalele municipale.

Tot în scop de profilaxie a infecției virale de tip nou, în spitale au fost reduse vizitele pacienților, iar internarea bolnavilor cu maladii cronice, au fost amânate sau reprogramate.
Totodată, în cadrul Centrelor medicilor de familie din cadrul asociațiilor medicale-teritoriale, la postul de triaj amenajat la intrarea în instituţiile medicale, este verificată temperatura persoanelor și este asigurată dezinfectarea mâinilor.

Mai mult, actualmente, medicamentele compensate sunt prescrise pentru un termen de 3 luni și pot fi recepționate de către rude sau asistentul social care deserveşte bolnavul.

You may also like

Comments are closed.

By