14 C
Chișinău
Friday, April 23, 2021

14 cazuri noi de COVID-19 în Republica Moldova

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 14 cazuri noi de COVID-19, dintre care 10 au fost infectate prin transmitere locală, iar celelalte 4 cazuri au fost importate din alte țări, precum: Italia, Ucraina și România. Până la ziua de azi, 22 martie curent, în Republica Moldova au fost confirmate 94 de cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus.

Cazurile noi infectate prin transmitere locală sunt înregistrate în localitățile Căușeni, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Ialoveni, Hâncești și mun. Chișinău.

Totodată, în Republica Moldova sunt 23 938 de persoane sub supraveghere.

După ședința Centrului Unic de Control de astăzi, șeful statului a anunțat că au fost aplicate 66 de sancțiuni în privința persoanelor, care nu au respectat măsurile de prevenire a COVID-19.

„Vom merge în continuare cu sancționarea celor care nu respectă deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale. Restricțiile care le-am impus ne-au permis să reducem la minim cazurile de import”, a declarat Igor Dodon.

Președintele mai spune că sunt voci care cer ca autoritățile să intervină și mai dur în lupta cu virusul de tip nou.

„Primesc mesaje în care îmi spun că hai să scoatem armata, să blocăm oamenii în casă. Noi am discutat cu colegii de la ministerul Sănătății, cu cei de la OMS, ei ne spun că nu e nevoie de restricții mai dure la această etapă. Să știți, stimați cetățeni, că noi însă, suntem gata să intervenim cu măsuri mai dure dacă va fi necesar”, a mai spus președintele.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img