VIDEO // Trei deținuți, cu acces la internet, căutau fete, le „dezgoleau”, după care le șantajau

Screenshot_28

Mai multe persoane au fost șantajate de un grup criminal din luna noiembrie 2019. Membrii grupării aveau între 21 și 44 ani, trei dintre care sunt deținuți în penitenciare.

Având acces la internet, aceștia făceau cunoștință cu victimele prin intermediul rețelelor de socializare, le determinau să se dezgolească, timp în care făceau capturi de poze sau înregistrări video. Ulterior le șantajau să transmită mijloace băneşti, amenințând că vor publica materialele intime în mediul on-line.

Cel de-al patrulea membru se afla la libertate și avea rolul de a încasa banii. De asemenea, suspectul introducea în instituţia penitenciară diverse obiecte interzise: telefoane mobile, cartele SIM, mijloace băneşti și substanţe narcotice.

La data de 26 februarie curent, cu suportul angajaţilor BPDS „Fulger” și ai Administrației Naționale a Penitenciarelor, au fost efectuate percheziții în două penitenciare din țară, la trei deținuți, dar și la domiciliul persoanei suspecte care se afla la libertate. Drept rezultat, au fost depistate și ridicate mai multe obiecte pertinente cauzei penale, printre care telefoane mobile, cartele SIM, purtători de informaţii, înscrisuri de ciornă, etc.

Actualmente, suspectul care se afla la libertate a fost reținut pentru 72 de ore. Dacă se va demonstra vinovăția făptașilor în comiterea „șantajului”, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 10 ani, iar pentru „Transmiterea ilegală a unor obiecte sau substanțe interzise persoanelor deținute în instituțiile penitenciare” – de la 2 la 4 ani.

Investigațiile continuă în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor, precum și identificării altor persoane care au avut de suferit în urma activităților ilicite săvârșite grupare.

You may also like

Comments are closed.

By