VIDEO // Reținut într-un local din Capitală pentru șantaj și amenințare cu moartea. L-a angajat o femeie

Screenshot_5

Un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost reținut, după ce a șantajat și amenințat cu moartea un alt bărbat. Victima era șantajată sub pretextul deposedării de avere, la comanda soției, cu care se afla în proces de divorț.

Suspectul, un bărbat în vârstă de 40 ani din Capitală, a fost reținut în flagrant de către polițiști și procurori, în timp ce amenința victima cu moartea și constrângere fizică.

Comanditarul infracțiunii de șantaj era o femeie în vârstă de 36 ani, care se afla în proces de divorț cu victima, un bărbat de 38 ani. Cei doi erau în conflict de partajare a averii dobândită în timpul căsătoriei, motiv pentru care femeia s-a adresat la suspect, pentru ca ultimul, prin amenințări cu aplicarea violenței și moarte, să-l impună pe soțul său să se dezică de casa de locuit, automobile și mai multe afaceri.

Astfel, urmărind scopul dobândirii bunurilor altei persoane prin șantaj, autorul infracțiunii, pe o perioadă de două luni, în comun cu alte persoane, amenința cu moartea și constrângere fizică și psihică, victima, dar și rudele acestuia.

La 13 februarie, în timpul unei întâlniri organizate în prealabil a victimei cu suspectul, însoțit de un alt bărbat în vârstă de 51 ani, într-un local din centrul capitalei, suspectul a fost reținut în flagrant de către polițiști, cu suportul ofițerilor BPDS ,,Fulger”.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru comiterea infracțiunii de șantaj, iar persoanele culpabile riscă închisoare de la 5 la 7 ani cu amendă în mărime până la 67 500 lei, potrivit art.189 alin.(2) Cod penal al RM.

You may also like

Comments are closed.

By