Un șofer beat a accidentat o polițistă la Cahul. Riscă pușcărie

INP

O polițistă din cadrul Batalionului de Patrulare Sud al INP a fost accidentată de un șofer în stare de ebrietate. Incidentul a avut loc în data de 12 februarie, în jurul orei 21.00, în timp ce polițista se afla în misiune de serviciu pe intinerarul de patrulare din localitatea Cucoara, raionul Cahul.

Împreună cu un coleg, a stopat un automobil de model „Peugeot” care se deplasa neadecvat. Șoferul nu s-a subordonat cerințelor polițiștilor de patrulare, continuând deplasarea cu viteză excesivă. Ca urmare, acesta ar fi pierdut controlul volanului și a derapat într-un șanț de pe acostament.

La apropierea polițiștilor de mijlocul de transport, șoferul a blocat ușile automobilului și a accelerat. Ca urmare, polițista a fost accidentată, suferind traumatisme, iar automobilul de serviciu – deteriorat.

Șoferul a fost stopat forțat în extravilanul localității Brînza din raionul Cahul.

La volanul automobilului se afla un tânăr în vârstă de 29 ani şi un pasager de 25 de ani, ambii locuitori al satului Văleni, raionul Cahul.

În rezultatul testării alcoolscopice a șoferului, s-a stabilit o concentraţie de alcool de 0,40 mg/l în aerul expirat.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru săvârșirea infracțiunii „Ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere” însoțită de aplicarea violenţei periculoase pentru viaţa sau sănătatea funcționarului public, în conformitate cu art.349 alin.(2), lit a) Cod Penal a RM.

Bărbaţii au fost reţinuţi pentru 72 de ore şi riscă închisoare de la 4 la 8 ani.

You may also like

Comments are closed.

By