Un minor a furat 16 automobile pe teritoriul Capitalei // VIDEO

foto-26

Un minor în vârstă de 17 ani, domiciliat în capitală, a fost reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Botanica și Buiucani din cadrul Direcție de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea mai multor răpiri a unităților de transport.

Polițiștii au fost alertați de către proprietarii unităților de transport. La inspectoratul Botanica s-au adresat 6 proprietari ai unităților de transport răpite, iar la inspectoratul Buiucani au fost înregistrate 2 cazuri. Unitățile de transport răpite de individ erau de model „Toyota”, „Dacia”, „Opel” „VW” și „Mercedes”. Ulterior automobilele erau depistate de forțele de ordine abandonate și avariate. Prin acțiunile lui a cauzat un prejudiciu material proprietarilor în sumă totală de 126 000 lei.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști, suspectul a fost localizat și reținut. Polițiștii au stabilit că minorul, pe parcursul lunilor ianuarie-februarie, a comis cel puțin 16 cazuri de răpire a unităților de transport pe teritoriul capitalei. În cadrul audierilor minorul și-a recunoscut vinovăția comunicând că pătrundea în automobile prin deteriorarea lacătului după care le răpea cu scopul de a se plimba prin capitală, ulterior le abandona.

Este de menționat că, minorul de nenumărate ori a fost cercetat penal pentru infracțiuni similare. În privința lui fiind pornite mai multe cauze penale pentru răpirea unităților de transport, infracțiune care conform legislației în vigoare se pedepsește cu închisoare pe un termen de la 3 la 5 ani.

Totodată ofițerii de investigație întreprind măsuri speciale de investigație în stabilirea complicității lui și în alte cazuri săvârșite pe teritoriul capitale cât și alte persoane implicate în aceste infracțiuni.

You may also like

Comments are closed.

By