Un analist afiliat opoziţiei o critică pe Maia Sandu, pentru plecarea de la Guvernare: S-a schimbat agenda politică în Republica Moldova și s-a simțit imediat

sandu gov

Plecarea de la Guvernare a Maiei Sandu a determinat schimbarea radicală a agendei politice în Republica Moldova. Analistul politic Alexei Tulbure, fost ambasador al Moldovei la ONU şi afiliat opoziţiei, consideră că plecarea de la putere a PAS a dus la stagnarea reformelor în mai multe domenii.

„După demiterea guvernului Sandu, s-a schimbat și agenda politică în Republica Moldova și s-a simțit imediat. Deci, fundamentalele și cele mai importante probleme cu care se confruntă societatea, pe care trebuia să le soluționăm și părea că ne-am apucat, mă refer aici la reforma justiției, mă refer la investigații în furtul miliardului, mă refer la tragerea la răspundere a celor care se fac responsabili pentru mai multe crime și încălcări comise în anii anteriori, toate aceste lucruri încet-încet au dispărut din vizorul publicului, au devenit marginale”, a declarat Alexei Tulbure, într-un interviu pentru Europa Liberă.

În acelaşi interviu, Tulbure critică disponibiltatea PAS şi PPDA de a discuta cu “grupul Candu”, desprins din PDM.

„E o pierdere de timp, dar asta-i pierdere de imagine și este contraproductiv, de exemplu, dreapta noastră pro-europeană, PAS, Platforma DA să încerce să promoveze anumite idei pro-europene cu alde Candu, de exemplu, care sunt simbolul anti-europenismului în Republica Moldova”, a mai spus Alexei Tulbure.

You may also like

Comments are closed.

By