Primarul general, la Forumul Urbaniștilor de la Tel-Aviv: Îmi doresc să preluăm cele mai bune practici în diverse domenii care sunt aplicate de orașele dezvoltate ale lumii

Screenshot_6

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, participă la cea de-a 34 ediţie a Forumului Internațional al Urbaniștilor care se desfășoară în Tel Aviv, Israel.

Ceban spune că va veni acasă cu un bagaj nou de informații despre dezvoltarea urbană și despre probleme care ar putea fi rezolvate în Chișinău.

„La evenimentul organizat de Federaţia Autorităţilor Locale din Israel sunt prezenți peste 100 de primari din mai multe ţări ale lumii şi antreprenori care activează în domeniul tehnologiilor, al energiei şi ciberneticii, precum şi experţi în dezvoltare urbană. Este o experiență utilă, deoarece informaţiile prezentate, se axează pe probleme concrete cu care se confruntă majoritatea oraşelor din lume.

Sunt abordate subiectele ce țin de dezvoltarea economică a comunităţilor locale, probleme de securitate şi siguranţa cibernetică, având ca scop îmbunătățirea permanentă a vieţii oamenilor implementând inovațiile și tehnologiile avansate”, scrie Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Edilul capitalei mai adaugă că această vizită reprezintă un avantaj, întrucât ar putea identifica noi oportunități de business, care ar oferi administraților locale viziuni inovative, produse şi servicii pentru dezvoltarea orașelor.

Îmi doresc să preluăm cele mai bune practici în diverse domenii care sunt aplicate de orașele dezvoltate ale lumii. Chișinăul are potențial și trebuie să depunem tot efortul pentru a-l valorifica”, a conchis Ceban.

You may also like

Comments are closed.

By