Primarul Capitalei vine cu un APEL către persoanele care circulă cu microbuzele

microbuz 116

Primarul general al mun. Chișinău vine cu apel către locuitorii Capitalei care circulă cu microbuzele, în contextul grevei anunțată pentru mâine. Vedeți mai jos mesajul integral, postat pe pagina sa de Facebook:

„Vin cu un apel către cetățenii care utilizează transportul public de tip microbuze.

Pentru a evita eventualele întârzieri, vă îndemn să planificați mâine cu rezervă timpul de ieșire din casă pentru deplasarea la serviciu, sau pentru însoțirea copiilor la școală, grădiniță.

Rog să vă deplasați în măsura posibilităților cu troleibuzele și autobuzele, liniile cărora vor fi suplinite.

De asemenea, cetățenii care locuiesc în zonele unde operează rutele de maxi-taxi și dispun de transport privat, rog după caz, să ajutați cu transportarea colegilor, prietenilor spre centrul orașului sau spre cele mai apropiate stații.

Noi vom întreprinde o serie de acțiuni, pentru asigurarea cu transport public a zonelor și cartierelor unde vor fi sistate microbuzele. Astfel, unități suplimentare de troleibuze și autobuze vor circula pe cele mai aglomerate curse de maxi-taxi, iar frecvența circulației curselor de autobuz și troleibuz va fi mărită.

Cerem scuze pentru incomoditățile create și vă mulțumim pentru cooperare!

Argumentele noastre rămân aceleași, solicităm trecerea acestui tip de transport în cadrul legal, contracte noi de prestarea a serviciilor cu municipalitatea, stabilirea costului vehicul-km, crearea condițiilor bune în transportul public, respectarea condițiilor cotractuale, graficul, acceptarea taxării electronice și a biletului unic electronic. Atâta timp cât aceste lucruri nu se întâmplă, primăria nu poate accepta majorări de prețuri.

Plus, conform bugetului municipal pentru anul 2020, care a fost aprobat în decembrie 2019, nu au fost prevăzute surse financiare pentru subvenționarea transportatorilor privați”.

Menționăm că, transportatorii au anunțat că nicio rută de maxi-taxi nu va ieși pe traseu până la ora 10.00.

You may also like

Comments are closed.

By