Primăria Chișinău vrea să cumpere 100 de autobuze noi

autobuz

Consiliul Municipal Chișinău urmează să decidă procurarea a 100 de autobuze noi pentru reînnoirea Parcului de Autobuze din capitală. Un proiect în acest sens a fost propus de către primarul general Ion Ceban la începutul ședinței CMC de astăzi.

Autobuzele urmează să fie de clasă ecologică Euro 5/6, iar costul unei unități va fi de aproximativ 120 de mii de euro.

„Este important că prețul autobuzelor asamblate la Chișinău va fi mai mic cu 7-10 % în raport cu prețul propus pentru vânzare de către uzinele producătoare, vom fi scutiţi de TVA şi vom exclude intermediarii”, a spus Ceban.

Primarul general a cerut consilierilor ca acest proiect să fie inclus în ordinea de zi cât mai curând.

„Cunoaștem cu toții, asigurarea cu transport public în capitală, este foarte dificilă, dat fiind faptului că materialul rulant este uzat fizic și moral, iar vârsta medie a celor 143 de unități de transport aflate la balanța Î.M. „Parcul urban de autobuze”, constituie peste 14 ani. Vom identifica în continuare surse financiare pentru a asigura locuitorii capitalei cu transport public de calitate”, a mai precizat Ion Ceban.

Precizăm că 126 de autobuze sunt în Parcul de Autobuze, iar 75% sunt într-o stare deplorabilă. Doar vreo 30 dintre ele mai pot fi folosite 2-3 ani.

You may also like

Comments are closed.

By