13 C
Chișinău
Monday, April 19, 2021

Năstase o acuză pe Sandu de faptul că a abandonat puterea: Nu era nevoie să cadă Guvernul

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Asumarea de către Guvernul Sandu a răspunderii pentru Legea Procuraturii, fapt care a dus la demiterea fostului Cabinet de Miniştri, nu a fost agreată de partenerii externi ai Republicii Moldova. Liderul PPDA, Andrei Năstase, a făcut această dezvăluire aseară, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune N 4.

O spun cu toată responsabilitatea. Partenerii noști externi nu au acceptat actul de asumare ca modalitate de rezolvare a problemei. Asta din discuțiile cu ei, nu știu din alte părți. Din discuțiile cu ei am găsit multă dezamăgire”, a declarat Andrei Năstase.

Andrei Năstase a mai spus că a încercat să o convingă pe Maia Sandu să-şi retragă asumarea răspunderii, pentru ca PAS şi PPDA să rămână la guvernare.

Se vehicula pe atunci că socialiștii nu vor vota demiterea. Eu am spus: haideți să căutăm alte soluții. Haideți să retragem asumarea și să o introducem în Parlament și atunci socialiștii urmau să decidă dacă să voteze sau nu. Nu era nevoie să cadă Guvernul”, a precizat Andrei Năstase.

Amintim că Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis în data de 12 noiembrie 2019, prin moţiune de cenzură. Pentru demiterea Executivului au votat 63 de deputaţi PSRM şi PDM. Parlamentarii din Partidul ŞOR s-au abţinut

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului a fost în data de 8 noiembrie, de fracţiunea PSRM. Socialiştii s-au arătat nemulţumiţi că Executivul a modificat procedura de numire a procurorului general, prin asumare a răspunderii.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img