12 C
Chișinău
Sunday, April 18, 2021

Ion Chicu oferă detalii despre extinderea proiectului “Prima Casă”: sunt vizați polițiștii, medicii și profesorii

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Proiectul care prevede extinderea programului “Prima Casă” va fi aprobat de Guvern săptămâna viitoare. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu la ședința Colegiului Ministerului de Interne, unde a fost prezentat raportul de activitate al MAI pentru 2019.

Șeful Executivului a oferit câteva detalii despre noile prevederi.

“Pentru polițiști, medici, pedagogi, care vor activa în sectorul rural și în centrele rationale va fi compensare în cadrul programului Prima Casă de 100 %”, a spus Chicu.

Premierul a explicat că astfel Guvernul încearcă să oprească exodul moldovenilor.

„Vrem să venim cu acțiuni care poate parțial vor rezolva problemele ce țin de locuința polițiștilor”, a explicat premierul.

Guvernul a pregătit un proiect, care prevede extinderea programului „Prima Casă”. Potrivit documentului, vârsta eligibilă pentru doritorii de a beneficia de program va crește de la 45 la 50 de ani, iar contribuţia iniţială va fi de numai 5% din costul creditului.

Potrivit ministerului Finanțelor, până în prezent, prin intermediul programului au fost procurate 4042 locuințe. Suma totală a creditelor acordate de către bănci este de 2,019 miliarde lei, iar suma totală a garanțiilor active este de 1,009 miliarde lei.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img