Filat îi plătește polițele Maiei Sandu, pentru eliberarea din închisoare. Candidatul PLDM se retrage în favoarea PAS

FILAT SANDU

Candidatul PLDM în cadrul alegerilor repetate din circumscripția Hîncești, Anatolie Postolachi, a anunțat că se retrage din cursă și l-a îndemnat și pe independentul Grigore Cobzac să-i urmeze exemplul, anunță cotidianul.md.

„Îi transmit să se retragă din cursa electorală și să contribuie ca următorul deputat din circumscripția Hîncești să fie de pe dreapta”, a declarat Postolachi.

Postolachi spune că în condițiile în care există mai mulți candidați pe dreapta, apare pericolul ca mandatul de deputat să-l câștige un candidat de stânga.

Totodată, Postolachi a chemat oamenii să meargă la alegerile parlamentare din Hîncești și să voteze un candidat de dreapta, cu cele mai mari șanse de a câștiga. De menționat, că potrivit sondajelor, candidații de dreapta, care se bucură de cea mai mare susținere a cetățenilor sunt Grigore Cobzac și Olesea Stamate.

Grigore Cobzac a devenit candidat independent, după ce liderul PAS, Maia Sandu, a refuzat să îl susțină, chiar dacă acesta era membru de partid. În schimb, Sandu a propus-o pe Olesea Stamate.

Totodată, amintim că după ce în decembrie, fostul șef de partid al Maiei Sandu, Vlad Filat, a fost eliberat din închisoare, mai multe voci au declarat că în spatele acestei decizii ar sta lidera PAS. Mai exact, reducerea termenului de detenție a fost posibilă prin două încheieri de judecată din 30 iulie 2019 și 28 octombrie 2019, în perioada când la guvernare se afla Maia Sandu.

You may also like

Comments are closed.

By